Extra opties

lasersnijder

Tijdens het uploaden van je tekening kan je ook de extra opties aangegeven voor je order, deze extra opties worden hieronder toegelicht. De prijs voor de beschermfolie en dubbelzijdige plakfolie worden op basis van oppervlakte berekend tijdens het bestelproces.

Beschermfolie

Veel materialen kunnen besteld worden met beschermfolie aan de onderzijde, bovenzijde of beide. Beschermfolie minimaliseert de rookaanslag op het materiaal doordat de rook op de folie achterblijft. De zeer kleine hoeveelheid aanslag die er alsnog op kan zitten kan gemakkelijk met een fijne korrel schuurpapier verwijderd worden.

Beschermfolie bovenzijde
De aanslag op de bovenzijde van het materiaal komt van de rook van snede, hoe dikker het materiaal hoe meer de rookaanslag. Het type materiaal speelt ook een rol in de hoeveelheid rookaanslag. Deze rookaanslag niet niet alleen rondom de snede, maar ook rondom gravures. Beschermfolie voorkomt vrijwel alle rookaanslag.

Wij raden aan beschermfolie te gebruiken bij materialen waarbij de snede (een klein beetje) afgeeft om zo de onderdelen schoon te houden, ook kan beschermfolie aan de bovenzijde voordelig zijn bij middelgrote tot grote onderdelen die achteraf niet geschuurd gaan worden. Het is af te raden om beschermfolie aan de bovenzijde te gebruiken bij veel kleine onderdelen of met gravures (gravures worden minder mooi).

Beschermfolie onderzijde
De aanslag op de onderzijde van het materiaal heeft een andere oorzaak, het ontstaat door de reflectie van de laserstraal op bed waar het materiaal op ligt. Afhankelijk van het materiaal en formaat van de onderdelen gebruiken wij verschillende bedden, en afhankelijk van het bed kan er veel of weinig aanslag op de onderzijde zitten. De aanslag aan de onderzijde is inconsistent in vergelijking met de bovenzijde, immers reflecteert de laser alleen waar de laser het bed raakt. Net als bij de beschermfolie aan de bovenzijde voorkomt beschermfolie aan de onderzijde vrijwel alle aanslag.

Net als bij de beschermfolie aan de bovenzijde raden wij aan om alleen beschermfolie te gebruiken bij materialen waarbij de snede (een klein beetje) afgeeft om zo de onderdelen schoon te houden en bij middelgrote tot grote onderdelen die achteraf niet geschuurd gaan worden. Het is af te raden om beschermfolie aan de bovenzijde te gebruiken bij veel kleine onderdelen of onderdelen die nog geschuurd gaan worden.

Dubbelzijdige plakfolie

Vooraf aan het lasersnijden kan een dubbelzijdige folie aangebracht worden op het materiaal, hierdoor wordt het materiaal inclusief de folie gesneden en kunnen de onderdelen achteraf bijvoorbeeld op een muur geplakt worden. De folie is speciaal ontwikkeld om te lasersnijden, is erg dun (fractie van een millimeter) en hecht op de meeste gladde oppervlakken. De folie is transparant maar in sommige gevallen kunnen kleine luchtbelletjes onder de tape vormen, deze luchtbellen kunnen zichtbaar zijn door het materiaal indien het om een (semi) transparant materiaal gaat.