FAQ algemeen


Het Laser Lokaal

Over ons

Oorspronkelijk is Het Laser Lokaal in Amsterdam in 2013 begonnen als hobby, toen leverde wij kleinschalig 3D print-, CNC frees- en lasersnijddiensten aan particulieren. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een volledig productbedrijf die gespecialiseerd is in het bewerken van hout, kunststof, rubber, en nog vele andere materialen.

Wij maken het mogelijk om betaalbaar en gemakkelijk te lasersnijden in Amsterdam en omstreken voor zowel particulieren als bedrijven.

Wij werken met krachtige machines die wij zelf gemaakt hebben, hierdoor kennen wij ze tot in het kleinste onderdeel. Door het grote werkgebied op de machines kunnen wij materialen tot 90cm x 60cm zonder probleem in een keer bewerken.

 

Welke diensten biedt Het Laser Lokaal

Naast lasersnijden en graveren bieden wij een aantal extra diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten:

-Ontwerpen: Heeft u hulp nodig met uw ontwerp of wilt u graag dat wij het tekenwerk doen? Ons uurtarief voor ontwerpen/tekenwerk is €60,-. Wij zullen altijd van tevoren de complete kosten in een vrijblijvende offerte in kaart brengen.

-Optimaliseren: optimalisatie van snij- en graveerpaden en vermindering van restmateriaal is onmisbaar om op kosten te besparen. Wij beschikken over professionele nesting (optimalisatie) software en kunnen uw ontwerp voor u optimaliseren. Hier vindt u meer informatie over nesten.

-Speciale/fragiele projecten: Wij kunnen u van dienst zijn als u kleine onderdelen nodig heeft of zelf graag een product wilt laten snijden of graveren die wat extra aandacht nodig heeft. U kunt hier contact met ons op voor de mogelijkheden.

-Andere bewerkingstechnieken: Indien een lasersnijder niet de juiste uitkomst is voor uw project bieden wij ook andere bewerkingstechnieken aan zoals zagen, (CNC) frezen enz.

Voor alle zakelijke diensten verwijzen wij u graag door naar onze zakelijke pagina

Welke klanten bedient Het Laser Lokaal

Het Laser Lokaal is er voor iedereen, van multinationals tot hobbyist. Omdat lasersnijden een veelzijdige productietechniek is hebben wij dan ook klanten uit allerlei sectoren. De ene persoon is op zoek naar een gegraveerde uitnodiging voor een feest, de ander naar een prototype van een onderdeel van een motorfiets. Op onze partner pagina kunt u een indruk krijgen van een aantal opdrachtgevers van ons.

Werken bij

Het Laser Lokaal is een leerbedrijf, wij bieden veelzijdige functies in marketing, sales en productie. Momenteel hebben wij geen beschikbare vacatures, maar open sollicitaties zijn altijd welkom op info@laserlokaal.nl.

Lasersnijden

Hoe werkt een laser?

Een lasers in een lasersnijder wordt opgewerkt in een CO2 laserbuis. Deze langwerpige glazen buis is gevuld met een mengeling van koolstofdioxide, waterstof, helium en stikstof. Door elektriciteit op deze buis te zetten ontstaat een chemisch proces die leidt tot de afscheiding van licht door de moleculen.

Dit licht wordt opgevangen door spiegels die de lichtbundel tot een bundel van ongeveer 5mm maakt. Die bundel wordt foor een serie van spiegels naar de laserkop gestraald waar vervolgens de bundel gefocust wordt met een lens tot een fractie van een millimeter.  

Hoe snel is lasersnijden?

De snelheid van de laser wordt bepaald door het materiaal. Als vuistregel geldt dat hoe dikker het materiaal is, hoe langzamer de machine snijdt. 3mm acrylaat wordt in de meeste gevallen op ongeveer 20mm per seconden gesneden. Ter vergelijking, 10mm wordt op ongeveer 4mm per seconden gesneden!

Graveertijd wordt iets anders berekend. Graveren werkt ongeveer hetzelfde als een inktprinter: de "kop" scant op hoge snelheid heen en weer over het materiaal, waarbij elke beweging omlaag (op de Y-as) met zeer kleine stapjes gaat (0.1 - 0.2mm). Elke beweging over de X-as gaat met ongeveer 400mm/s. Deze waarden kunnen verschillen per materiaal.

Hoe nauwkeurig is lasersnijden?

Zoals eerder beschreven bij "Hoe werkt een laser?" wordt de bundel van de laser gefocused tot een fractie van een millimeter. Dit betekend helaas niet dat elke snede een fractie van een millimeter is. Na de lens heeft de laser de vorm van een zandloper: de stralen lopen naar elkaar toe tot ze op een punt gebundeld zijn, en lopen daarna weer van elkaar weg.

Voor optimaal resultaat plaatsen wij het "midden" van deze zandloper halverwege het materiaal. Dit levert zeer weinig snijverlies op bij dunne materialen maar wanneer het materiaal dikker is wordt de snede breder.

Indien een snede met een zeer kleine foutmarge van belang is voor uw project neem dat vooraf contact met ons op, wij kunnen u hierin adviseren.

Overige vragen

Op welke manieren kan ik betalen?

Alles betalingen verlopen via iDEAL. Bij uw aankoop in de webshop kunt u gelijk bij bestellen afrekenen, voor offertes ontvangt u een digitale betaal link.

Kan ik samples bestellen?

Het Laser Lokaal biedt kleine samples van alle materialen die op de website staan. Om samples te bestellen kunt u contact opnemen met ons via het contact formulier.

Kan ik bij jullie langskomen om mijn project te bespreken?

U bent van harte welkom om langs te komen bij ons kantoor in Amsterdam om uw ideeën te bespreken, wij denken graag mee over uw project. Om een afspraak in te plannen kunt u hier contact met ons opnemen.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk hier de algemene voorwaarden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.