FAQ algemeen


Het Laser Lokaal

Over ons

Oorspronkelijk is Het Laser Lokaal in Amsterdam in 2013 begonnen als hobby, toen leverde wij kleinschalig 3D print-, CNC frees- en lasersnijddiensten aan particulieren. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een volledig productbedrijf die gespecialiseerd is in het bewerken van hout, kunststof, rubber, en nog vele andere materialen.

Wij maken het mogelijk om betaalbaar en gemakkelijk te lasersnijden in Amsterdam en omstreken voor zowel particulieren als bedrijven.

Wij werken met krachtige machines die wij zelf gemaakt hebben, hierdoor kennen wij ze tot in het kleinste onderdeel. Door het grote werkgebied op de machines kunnen wij materialen tot 90cm x 60cm zonder probleem in een keer bewerken.

 

Welke diensten biedt Het Laser Lokaal

Naast lasersnijden en graveren bieden wij een aantal extra diensten aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten:

-Ontwerpen: Heeft u hulp nodig met uw ontwerp of wilt u graag dat wij het tekenwerk doen? Ons uurtarief voor ontwerpen/tekenwerk is €60,-. Wij zullen altijd van tevoren de complete kosten in een vrijblijvende offerte in kaart brengen.

-Optimaliseren: optimalisatie van snij- en graveerpaden en vermindering van restmateriaal is onmisbaar om op kosten te besparen. Wij beschikken over professionele nesting (optimalisatie) software en kunnen uw ontwerp voor u optimaliseren. Hier vindt u meer informatie over nesten.

-Speciale/fragiele projecten: Wij kunnen u van dienst zijn als u kleine onderdelen nodig heeft of zelf graag een product wilt laten snijden of graveren die wat extra aandacht nodig heeft. U kunt hier contact met ons op voor de mogelijkheden.

-Andere bewerkingstechnieken: Indien een lasersnijder niet de juiste uitkomst is voor uw project bieden wij ook andere bewerkingstechnieken aan zoals zagen, (CNC) frezen enz.

Voor alle zakelijke diensten verwijzen wij u graag door naar onze zakelijke pagina

Welke klanten bedient Het Laser Lokaal

Het Laser Lokaal is er voor iedereen, van multinationals tot hobbyist. Omdat lasersnijden een veelzijdige productietechniek is hebben wij dan ook klanten uit allerlei sectoren. De ene persoon is op zoek naar een gegraveerde uitnodiging voor een feest, de ander naar een prototype van een onderdeel van een motorfiets. Op onze partner pagina kunt u een indruk krijgen van een aantal opdrachtgevers van ons.

Werken bij

Het Laser Lokaal is een leerbedrijf, wij bieden veelzijdige functies in marketing, sales en productie. Momenteel hebben wij geen beschikbare vacatures, maar open sollicitaties zijn altijd welkom op info@laserlokaal.nl.

Lasersnijden

Hoe werkt een laser?

Een lasers in een lasersnijder wordt opgewerkt in een CO2 laserbuis. Deze langwerpige glazen buis is gevuld met een mengeling van koolstofdioxide, waterstof, helium en stikstof. Door elektriciteit op deze buis te zetten ontstaat een chemisch proces die leidt tot de afscheiding van licht door de moleculen.

Dit licht wordt opgevangen door spiegels die de lichtbundel tot een bundel van ongeveer 5mm maakt. Die bundel wordt foor een serie van spiegels naar de laserkop gestraald waar vervolgens de bundel gefocust wordt met een lens tot een fractie van een millimeter.  

Hoe snel is lasersnijden?

De snelheid van de laser wordt bepaald door het materiaal. Als vuistregel geldt dat hoe dikker het materiaal is, hoe langzamer de machine snijdt. 3mm acrylaat wordt in de meeste gevallen op ongeveer 20mm per seconden gesneden. Ter vergelijking, 10mm wordt op ongeveer 4mm per seconden gesneden!

Graveertijd wordt iets anders berekend. Graveren werkt ongeveer hetzelfde als een inktprinter: de "kop" scant op hoge snelheid heen en weer over het materiaal, waarbij elke beweging omlaag (op de Y-as) met zeer kleine stapjes gaat (0.1 - 0.2mm). Elke beweging over de X-as gaat met ongeveer 400mm/s. Deze waarden kunnen verschillen per materiaal.

Hoe nauwkeurig is lasersnijden?

Zoals eerder beschreven bij "Hoe werkt een laser?" wordt de bundel van de laser gefocused tot een fractie van een millimeter. Dit betekend helaas niet dat elke snede een fractie van een millimeter is. Na de lens heeft de laser de vorm van een zandloper: de stralen lopen naar elkaar toe tot ze op een punt gebundeld zijn, en lopen daarna weer van elkaar weg.

Voor optimaal resultaat plaatsen wij het "midden" van deze zandloper halverwege het materiaal. Dit levert zeer weinig snijverlies op bij dunne materialen maar wanneer het materiaal dikker is wordt de snede breder.

Indien een snede met een zeer kleine foutmarge van belang is voor uw project neem dat vooraf contact met ons op, wij kunnen u hierin adviseren.

Voordelen van lasersnijden

Lasersnijden is over het algemeen geschikt voor alle zachte materialen (kunststof, hout, textiel etc.) tot 10mm. Vrijwel alle materialen kunnen gegraveerd worden.

Hieronder staan enkele van de vele voordelen van lasersnijden ten opzichte van andere bewerkingstechnieken:

  • Er kunnen complexe vormen gemakkelijk uitgesneden of gegraveerd worden.
  • Lasersnijden is een relatief goedkope (industriële) productie optie
  • Niet alleen plaatmaterialen maar ook producten en zelfs ronde voorwerpen kunnen gegraveerd worden.
  • Door de nauwkeurige snede is er nauwelijks materiaalverlies.
  • Lasersnijden is onuitwisbaar.

Offerte aanvraag

Hoe lang duurt het om een offerte te ontvangen?

Als u al een ontwerp heeft en deze meestuurt in de offerteaanvraag ontvangt op werkdagen dezelfde dag nog een vrijblijvende offerte van ons. Als u een offerte aanvraagt in het weekend ontvangt u de offerte maandag.

Indien u nog geen ontwerp heeft nemen wij zo snel mogelijk contact met u op na uw offerte aanvraag om uw wensen te bespreken, u ontvangt daarna een offerte van ons.

Indien de tekening (nog) niet voldoet aan onze tekenregels dan kunnen wij geen volledig kostenplaatje bieden, in dat geval geven wij aan wat er nog in de tekening aangepast moet worden, u heeft dan de optie om dat zelf te doen, of dat door ons te laten doen.

Op welke manier moet ik tekeningen aanleveren?

Op onze tekeninstructie pagina hebben wij de richtlijnen staan waar u tekening aan moet voldoen, hier kunt u ook templates downloaden voor de meest gebruikte software programma’s.

Hoe worden de kosten berekend?

Voor informatie over de kosten kunt u op onze prijzen pagina terecht.

Levering

Wat zijn de levering mogelijkheden?

Verzenden: Wij versturen standaard alle pakketten met PostNL*. Voor verzending binnen Nederland berekenen wij de verzendkosten op basis van het gewicht. Nadat u bestelling verzonden is ontvangt u automatisch een Track & Trace code om uw pakket te volgen. Zodra het pakket is aangemeld bij de PostNL krijgt u een email met de barcode van uw pakket, hiermee kunt uw pakket op de website van PostNL volgen.

Afhalen: Het is ook mogelijk uw bestelling bij ons af te halen, u ontvangt dan een mail wanneer u bestelling klaar gereed is om op te halen bij onze werkplaats.

*PostNL bezorgd in 95% van de gevallen de volgende dag, in enkele gevallen kan de bezorging 2 dagen duren. Als de levering tijdsgevoelig is, neem contact met ons op om te leveren via koerier.

Wat is de levertijd?

Wij bezorgen u bestelling standaard binnen 4 werkdagen, u kunt hieronder zien wanneer u uw bestelling kan verwachten.

Besteld op

Maandag
Disndag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Tijdstip

Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 23:59 uur
Voor 23:59 uur

Geleverd

Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Dinsdag
Dinsdag
Woensdag
Woensdag

Snelle levering: Als u heeft gekozen voor snelle levering dan wordt uw bestelling binnen 3 werkdagen geleverd, u kunt hieronder zien wanneer u uw bestelling kan verwachten.

Besteld op

Maandag
Disndag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Tijdstip

Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 17:00 uur
Voor 23:59 uur
Voor 23:59 uur

Geleverd

Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Dinsdag
|Woensdag
Woensdag

Spoedlevering: Heeft u een bestelling binnen 2 werkdagen nodig? Wij kunnen in sommige gevallen dezelfde dag nog leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Grote opdrachten: Grote opdrachten kunnen een langere levertijd hebben, in dat geval zal de levertijd van tevoren worden besproken.

Wat zijn de verzendkosten?

Verzending (NL*) excl. Btw

Zelf ophalen
Pakketen t/m 10 kg**
Pakketten t/m 30 kg**
pallet/vracht
Koerier

Kosten

Gratis
10,- excl. btw
18,- excl. btw
Op aanvraag
Op aanvraag

*Prijzen voor internationale leveringen zijn op aanvraag.

**Toeslag snelle levering: €10,-

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij leveren altijd zowel de onderdelen als reststukken van een project. Met andere woorden, u krijgt de gehele plaat toegestuurd. Kleine onderdelen (3 a 4 mm) kunnen tijdens het snijproces verloren gaan, deze worden niet altijd geleverd. Platen die beschadigd kunnen raken zoals acrylaat worden standaard met beschermfolie geleverd.

Materialen

Welke materialen zijn populair om te lasersnijden/graveren?

Over het algemeen is 3mm acrylaat (zwart, wit en doorzichtig) populair om te lasersnijden, voornamelijk voor displays en behuizingen. Berken multiplex is ook erg populair op het gebied van graveren, omdat dit een mooi contrast geeft. Rubber wordt vaak besteld om waterdichte sluitingen en stempels te maken.

Wat zijn de maximale afmetingen van een materiaal?

De grootste afmeting die wij op onze machines kunnen lasersnijden is 900mm bij 600mm. Voor grotere opdrachten kunnen wij vaak alsnog een uitkomst bieden door ons netwerk van partners.

Welke materialen kunnen gesneden/gegraveerd worden?

Het is mogelijk om zelf materialen aan te leveren, zowel om te snijden als te graveren, mits wij deze niet in ons assortiment hebben. Wij snijden en graveren allerlei soorten plaatmateriaal, daarnaast hebben wij ook ervaring in het graveren van producten, zoals snijplanken en kookgerei, cadeaus en memorabilia. Ronde materialen (flessen, glazen etc.) kunnen wij in de meeste gevallen ook graveren.

Over het algemeen snijden en graveren wij alle zachte materialen (hout, plastic, stoffen, papier etc.) met uitzondering van materialen waar gevaarlijke dampen of rook van af komt (zoals PVC). Wij kunnen harde materialen zoals glas, RVS, alupanel en aluminium niet snijden, maar wel graveren. Boven bepaalde diktes (afhankelijk van materiaal) kunnen wij materialen niet meer snijden omdat de laser er dan niet door heen kan komen, deze materialen kunnen we in ieder geval wel graveren.

Twijfelt u over de bewerkbaarheid van een materiaal? U kunt hier contact met ons opnemen. Meestal kunnen wij van tevoren u al vertellen of een materiaal mogelijk is.

Is elk materiaal op voorraad?

Sommige materialen zijn aanzienlijk duurder dan andere of lastig bewerkbaar, daarom kiezen wij om die materialen niet standaard op voorraad te hebben. In de meeste gevallen duurt het maximaal 2 werkdagen extra om uw bestelling gereed te maken als het materiaal niet op voorraad is.

Het kan voorkomen dat wij wel een materiaal wel op voorraad hebben, maar niet voldoende hebben voor uw project op dat moment, in dat geval zal het ook maximaal 2 werkdagen extra duren om uw bestelling gereed te maken.

Wij zullen u altijd van tevoren informeren over de levertijd van uw bestelling.

Overige vragen

Op welke manieren kan ik betalen?

Alles betalingen verlopen via iDEAL. Bij uw aankoop in de webshop kunt u gelijk bij bestellen afrekenen, voor offertes ontvangt u een digitale betaal link.

Kan ik samples bestellen?

Het Laser Lokaal biedt kleine samples van alle materialen die op de website staan. Om samples te bestellen kunt u contact opnemen met ons via het contact formulier.

Kan ik bij jullie langskomen om mijn project te bespreken?

U bent van harte welkom om langs te komen bij ons kantoor in Amsterdam om uw ideeën te bespreken, wij denken graag mee over uw project. Om een afspraak in te plannen kunt u hier contact met ons opnemen.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

bekijk hier de algemene voorwaarden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.