Nesten

lasersnijder

Nesten is het optimaliseren van tekening om zo min mogelijk restmateriaal te hebben én zo snel mogelijk klaar te zijn. Er zijn verschillende manier om dit te doen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de standaard maten van elk materiaal, plaats alle onderdelen binnen de maten van de kleinste standaard maat die geschikt is voor je tekening. Hiermee minimaliseer je het restmateriaal.

Het is belangrijk om onderdelen in elkaar te plaatsen, als je bijvoorbeeld meerdere ringen hebt dan is het handig om deze in elkaar te plaatsen. Natuurlijk is dit vrij makkelijk als het om enkele onderdelen gaat, maar bij tientallen of meer onderdelen is het handig om software te gebruiken die gespecialiseerd is in nesten. Ook kan je van bepaalde vormen de snijlijnen samenvoegen zodat elke vorm de snijlijn "deelt".

Het is altijd voordeliger om zelf te nesten, maar als je het nesten liever uit handen geeft kunnen wij dit voor je verzorgen. Wij beschikken over professionele software om grote aantallen (verschillende of gelijke) vormen zo effectief mogelijk te positioneren waardoor de materiaalkosten relatief laag blijven.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.