Prijzen

Prijzen lasersnijden


  • Snij/graveerkosten
  • Prijs berekenen
  • Kosten besparen

Snij- en graveerkosten

De snij- en graveerkosten worden op basis van tijd berekend. De kosten per minuut snijden of graveren zijn €1,- excl. btw. Over het algemeen geldt dat hoe groter en dikker de plaat is, hoe hoger de kosten zijn, alhoewel dit niet voor alle materialen het geval is. De graveerkosten hangen af van de kwaliteit van de gravure. Wij gebruiken normaliter een hoge kwaliteit gravure, maar voor projecten waar de hoogste kwaliteit niet noodzakelijk is (bijvoorbeeld grote letters) kunnen de kosten in sommige gevallen gereduceerd worden. Daar tegenover staat dat projecten die een zeer hoge kwaliteit gravure eisen meer kosten.

Voorbeeld

Een klant wilt een cirkel met een diameter van 10cm in hoge kwaliteit laten graveren en vervolgens uitsnijden. De graveertijd is 11 minuten, en de snijtijd 1 minuut. Omdat het een cirkel is en geen complexe en kleine vormen heeft kan de cirkel sneller gegraveerd worden, niet gaat niet ten kosten van de kwaliteit. Nu bedraagt de graveertijd 6 minuten, de snijtijd blijft hetzelfde.

Als de cirkel twee keer zo groot wordt (20cm diameter) dan is de machine ook langer bezig, nu bedraagt de (snelle) gravure 20 minuten en een snijtijd van 2 minuten. In hoge kwaliteit zou de gravure 39 minuten kosten.

Meer informatie over de prijs berekening vindt u in het tweede tabblad "prijs berekenen"

Prijzen berekenen

De kosten per project zijn de optelsom van het materiaal, de opstartkosten, de snij/graveertijd, en de plaat kosten bij elkaar op te tellen. Extra kosten zouden eventueel de verzendkosten, ontwerpkosten of extra diensten zoals lakken of verfen kunnen zijn.

De materiaalkosten hangen van het materiaal en dikte af. Voor de meeste materialen zijn de bijhorende kosten op de materialen pagina te vinden. De meeste materialen hebben 5 verschillende afmetingen, de afmetingen wordt gekozen op basis van het formaat van het ontwerp.

De opstartkosten zijn standaard €15,- excl. btw. Deze kosten zijn voor het opstarten en afstellen van de machine. De plaat kosten zijn voor projecten met veel platen. Per project zijn de eerste 3 platen gratis, elke volgende plaat kost €3,- excl. btw. extra in verband met de extra arbeid.

De snij/graveerkosten worden berekend op basis van de snij- en graveertijd, de kosten hiervoor zijn €1,- per minuut excl. btw.

Een overzicht van de verzendkosten is te vinden op onze FAQ pagina. Ontwerpkosten zijn €60,- excl. btw per uur. De kosten van alle andere diensten zijn op basis van het project.

Voorbeeld

U heeft een logo die voldoet aan de tekenregels en die u graag wilt laten uitsnijden uit populieren multiplex 6mm, het logo heeft een formaat van 50x50cm. De kleinste plaat waar het logo op past is 600x600mm, de kosten voor dit materiaal zijn € 13,30. De opstartkosten voor dit project zijn €15, en de plaat kosten zijn niet van toepassing. De snijtijd bedraagt 2 minuten, en de graveertijd bedraagt 29 minuten.

Kosten = 13,30 + 15 + 2 + 29 = €73,30

Kosten besparen

De kosten kunnen op verschillende manieren omlaag worden gebracht.

Betere nesting: Door de onderdelen in een ontwerp optimaal in elkaar te plaatsen (“nesten”) neem het restmateriaal af, in sommige gevallen kan dit een kleinere plaat betekenen waardoor de kosten voor het materiaal afnemen. U mag zelf uw ontwerp optimaliseren, maar wij kunnen ook uw ontwerp voor u optimaliseren met onze professionele nesting software. Lees hier meer over nesten.

Weinig snijlijnen en graveervlakken: De machine zal langer doen over snijlijnen (zeker als het een dik materiaal is) en over graveervlakken. Door zo min mogelijk snijlijnen en graveervlakken te hebben zullen de kosten voor het lasersnijden lager zijn.

Op de tekenregels pagina staan ook nog enkele tips met betrekking tot de kosten verminderen.