Tekenregels Shop

Tekeninstructies shop


Hoe werkt het?

Stap 1: Kies je product die je wilt ontwerpen, je kan de producten met eigen ontwerp herkennen aan de "upload" knop naast de foto van het product. Liever je eigen product aanleveren om te graveren? Dit is ook mogelijk! Stuur ons in dat geval even een berichtje.

Stap 2: download de juiste sjabloon van onze sjablonen pagina en volg de tekeninstructies. Upload vervolgens je ontwerp (als Adobe Illustrator bestand) en reken het product af. Heb je hulp nodig of wil je liever dat wij het ontwerp maken? Laat het ons dan even via een mailtje of het contact formulier weten, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Stap 3: wij ontvangen je ontwerp en gaan er gelijk mee aan de slag. Binnen 48 uur is je bestelling klaar om verzonden of opgehaald te worden.

Tekenregels

Na openen van het desbetreffende sjabloon in illustrator staat het tekengebied aangegeven waar de tekening binnen gemaakt moet worden. Plaats/maak de tekening in de laag "tekengebied".

Zet eerst alle lijnen om naar vormen door alles te selecteren en vervolgens "oject > expand" of "object > uitbreiden" aan te klikken. Soms is het noodzakelijke dit meerdere keren te herhalen. De software kan geen tekst of uitlijnen lezen, alleen opvullingen.

Voeg alle (overlappende) vormen samen door eerst het pathfinder venster te openen onder "window > pathfinder". Selecteer alle vormen in de tekening en voeg deze samen door de "unite" functie te gebruiken (knop linksboven). Er zouden nu geen overlappende vormen in de tekening meer moeten zijn.

Om te controleren of er geen onzichtbare vormen in de tekening zitten moet de gehele tekening geselecteerd worden en zowel de lijnkleur als vulling naar zwart gezet worden. Onzichtbare vormen zullen worden herkend als deel van de tekening en worden gegraveerd.

Controleer de tekening op de onderstaande punten en bewaar het bestand.

- Zijn er 2 lagen in het bestand? (tekengebied en tekening)

- Zijn alle vormen uitgebreid en vervolgens samengevoegd?

- Is alles verwijdert dat niet gegraveerd moet worden? (maataanduideingen, onzichtbare vormen etc.)

Belangrijke aandachtspunten

- Er wordt geen rekening gehouden met lijndikte, om nauwkeurigheid tijdens het teken te waarborgen raden wij aan de lijndikte zo dun mogelijk te zetten.

- Graveren gebeurt uitsluitend in één kleur, het maakt niet uit in welke kleur getekend wordt

- Alle vormen in het bestand zullen gegraveerd worden, ook maataanduidingen of onzichtbare vormen.

- Overlappende vormen die niet samengevoegd zijn zullen niet gegraveerd worden. D.w.z. als er 2 cirkels over elkaar heen geplaatst worden en deze zijn niet samengevoegd, wordt het overlappende gedeelte niet gegarveerd. Dit kan voorkomen worden door de vormen samen te voegen.

- Een foto graveren is ook mogelijk, maar het proces hiervoor is anders. Neem contact met ons op voor meer informatie.