FAQ

Veelgestelde vragen ontwerp opmaken.

Moet ik een buitenlijn in mijn ontwerp opnemen?
Dit is niet noodzakelijk maar kan ik sommige gevallen wenselijk zijn, zoals bij spuitstencils. Wij lijnen je tekening altijd rechtsboven uit in de machine, enkele millimeters vanaf de rand.

Hebben jullie sjablonen/templates waarin ik mijn ontwerp kan opmaken?
Ons online systeem hebben wij flexibel ontwikkeld dat sjablonen/templates niet noodzakelijk zijn, je kan je eigen documenten aanleveren. 

Kan ik een .STEP of .STL bestand aanleveren (of omzetten)?
Dit is helaas niet mogelijk, deze bestanden bevatten namelijk 3D informatie in plaats van 2D informatie. Indien je je bestand als .DXF of .AI kan exporteren dan kunnen wij deze gebruiken.

Ik wil graag dat alle onderdelen in de plaat blijven, hoe kan ik dit aangeven in het ontwerp?
De tekening wordt uitgesneden zoals deze wordt aangeleverd. Indien je graag wilt dat alle onderdelen in de plaat blijven hangen kan je gebruik maken van tabs of bruggen. Dit zijn kleine onderbrekingen in de snijlijn die ervoor zorgen dat het materiaal niet direct van elkaar loskomt. Enkele onderbrekingen van 0,5mm zijn voor de meeste materialen voldoende. 

Hoeveel materiaal verwijderd de laserstraal?
De snede is voor de meeste materialen 0,2mm (±0,05mm), bij dikkere materialen is de snede iets breder. Voor een strakke pasvorm raden wij je aan beide onderdeel 0,1mm groter te ontwerpen. Materialen boven 6mm moeten 0,15mm gecompenseerd worden. Houd ook rekening met de diktetolerantie van materialen. 

Veelgestelde vragen online portal

Naar welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden online bestellingen naar Nederland, België en Duitsland. Offerte aanvragen kunnen we over de hele wereld versturen. 

Wat zijn de levertijden?

Onze standaard productietijd is 4-5 werkdagen, onze snelle productietijd is 1-2 werkdagen (niet voor elk materiaal mogelijk). Bij verzending komt er 1 dag extra levertijd bij voor Nederland en 1-3 dagen extra voor Belgie. 

Waarom hebben sommige materialen een langere levertijd?

Om een groot assortiment te kunnen aanbieden kiezen wij ervoor niet alle materialen standaard op voorraad te hebben. In de omschrijving van het materiaal staat wat de levertijd is van het desbetreffende materiaal.

Veelgestelde vragen lasersnijden & materialen.

Wat is het grootste formaat wat jullie kunnen snijden?

Afhankelijk van het type snijwerk kunnen wij tot maximaal 250x130cm snijden. 

Mag ik ook mijn eigen product/materiaal aanleveren?

Dit is zeker mogelijk, we hebben veel materialen in het assortiment maar kunnen nog veel meer snijden. Ook kunnen we producten personaliseren met bijvoorbeeld een logo. Neem contact op voor de mogelijkheden

Kunnen jullie het tekenwerk verzorgen?

Wij kunnen het digitaal teken- en optimalisatiewerk verzorgen om een optimaal resultaat te kunnen garanderen. Een aangeleverde schets met omschrijving is hierbij al voldoende.