Hoeveel kost het om mijn ontwerp te laten produceren?

Kosten indicatie tool.

 

 Deze module is nog in ontwikkeling, excuses voor het ongemak!

Van welke factoren zijn de kosten afhankelijk?

De totale kosten om je ontwerp uit te snijden zijn van verschillende factoren afhankelijk, hieronder staan de grootste factoren die van invloed zijn op de prijs toegelicht. 

1. Hoeveelheid platen/tekeningen.

Meer onderdelen/platen snijden is duurder, maar de stukprijs wordt lager. In ons online portal werken wij met staffelkortingen per tekening. Indien je heel veel van een bepaald onderdeel of bepaalde onderdelen nodig hebt kan je een offerte aanvragen, wij bieden je een vrijblijvend voorstel met een op maat gemaakte prijs. 

2. Het type materiaal en de dikte.

Materialen zijn er in vele soorten en maten. Zowel de materiaalprijs als de snijsnelheid hangt nauw samen met de dikte van het materiaal. Bij de meeste materialen geldt hoe dikker deze is hoe duurder het materiaal is en hoe langzamer (dus langer) de laserbewerking duurt (bij volledig doorsnijden). 

3. Snijtijd.

De meest gebruikte bewerking bij lasersnijden is snijden, zoals eerder genoemd zijn de kosten van deze bewerking afhankelijk van de hoeveelheid lijnen en de dikte van het materiaal. Graveerlijnen zijn afhankelijk van de hoeveelheid lijnen, de dikte speelt hierin geen rol.

Vlakgravures zijn afhankelijk van het totale oppervlak wat gegraveerd moet worden. Het totale oppervlak wordt berekend op basis van van de X-min en X-max coördinaat van de gravure elke 0,1mm stap op de Y-as. Lees hier meer over.

4. Extra opties.

De extra opties zijn over het algemeen geen grote kostenpost en kunnen wenselijk zijn afhankelijk van het materiaal. Naarmate het materiaal goedkoper wordt en de bewerking sneller kan de prijs voor de extra opties relatief hoger uitvallen. Lees hier meer over de extra opties.

5. Levertijd.

Onze standaard levertijd is 4-5 werkdagen, voor sommige materialen die we op voorraad houden bieden wij een spoedlevering van 1-2 werkdagen. De extra kosten voor de spoedlevering zijn afhankelijk van de snijtijd, deze worden berekend tijdens het afrekenen, lees hier meer over de levertijd.

Prijzen van overige diensten.

 Ontwerp-/tekenwerk €60/uur (minimum van €30)
Tekening optimaliseren €60/uur (minimum van €30)
Aangeleverde product graveren Vanaf €0,50 per product + €30 opstartkosten
Lasersnijden op aangeleverd materiaal €15 opstartkosten per materiaal + reguliere snijkosten

Alle prijzen zijn excl. BTW