Hoeveel kost het om mijn ontwerp te laten produceren?

Hoeveel kost het om mijn tekening uit te snijden?

 

De prijsopbouw van je project laten uitsnijden uit 5 compontenten, deze staan hieronder toegelicht. We kunnen je direct een prijs geven voor je tekening indien deze voldoet aan onze tekenregels, upload je tekening hier en krijg direct een prijs. 

Tip: lees hier hoe je je tekening optimaliseert om de kosten zo laag mogelijk te houden.

1. Machinetijd.

De kosten voor het uitsnijden/graveren van het werkstuk zijn gebasseerd op de machinetijd. De verschillende bewerkingen hebben op verschillende manieren invloed op de machinetijd

(door)snijden: De dikte van het materiaal (dikkere materialen worden langerzamer gesneden) en de hoeveelheid snijlijnen bepaald de machinetijd.

Lijngraveren: De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid graveerlijnen, de dikte van het materiaal speelt hierin geen rol.

Vlakgraveren: Deze bewerking is afhankelijk van het totale oppervlak wat gegraveerd moet worden en de layout hiervan. Het totale oppervlak wordt berekend op basis van van de X-min en X-max coördinaat van de gravure elke 0,1mm stap op de Y-as. Lees hier meer over.

Een (over het algemeen) klein component van de machinetijd is de verplaatsing van de laserkop. Dit is over het algemeen zeer weinig maar kan in sommige ontwerpen een grotere rol spelen (denk aan een grote plaat met heel veel kleine gaatjes). 

2. Het type materiaal en de dikte.

Materialen zijn er in vele soorten en maten. Zowel de materiaalprijs als de snijsnelheid hangt nauw samen met de dikte van het materiaal. Bij de meeste materialen geldt hoe dikker deze is hoe duurder het materiaal is. 

3. Hoeveelheid platen/tekeningen.

Bij meerdere onderdelen en/of platen zakt de stukprijs. In ons online portal werken wij met staffelkortingen per tekening. Indien je veel (20+) van een bepaald onderdeel of bepaalde onderdelen nodig hebt kan je een offerte aanvragen, wij bieden je een vrijblijvend voorstel met een op maat gemaakte prijs. 

In sommige gevallen is het voordeliger om een bepaald onderdeel vaker te bestellen voor de staffelkorting, maar het kan ook zijn dat het voordeliger is om alle onderdelen op een plaat te zetten om materiaalkosten te besparen.

4. Extra opties (beschermfolie etc.).

De extra opties zijn voor de meeste projecten geen grote kostenpost en kunnen in sommige gevallen veel werk achteraf besparen. De kosten voor de extra opties zijn afhankelijk van de gekozen optie en het aatal platen. Lees hier meer over de extra opties.

5. Levertijd.

Onze standaard levertijd is 4-5 werkdagen, de meeste materialen houden we op voorraad en hiervoor kunnen we een spoedlevering 1-2 werkdagen bieden. De extra kosten voor de spoedlevering zijn afhankelijk van de snijtijd, deze worden berekend tijdens het afrekenen, lees hier meer over de levertijd.

Prijzen van overige diensten.

 Ontwerp-/tekenwerk €60/uur (minimum van €30)
Tekening optimaliseren €60/uur (minimum van €30)
Aangeleverde product graveren Vanaf €0,50 per product + €25 opstartkosten
Lasersnijden op aangeleverd materiaal (tot 130x90cm) €15 opstartkosten per materiaal + reguliere snijkosten
Lasersnijden op aangeleverd materiaal (tot 250x130cm) €25 opstartkosten per materiaal + reguliere snijkosten

Alle prijzen zijn excl. BTW