Hoeveel kost het om mijn ontwerp te laten produceren?

Hoeveel kost het om mijn tekening uit te snijden?

De prijsopbouw van lasersnijden bestaat uit 3 compontenten, deze staan hieronder toegelicht. We kunnen je direct een prijs geven voor je tekening indien deze voldoet aan onze tekenregels, upload je tekening hier en krijg direct een prijs. 

Tip: lees hier hoe je je tekening optimaliseert om de kosten zo laag mogelijk te houden.

1. Machinetijd.

De kosten voor het uitsnijden/graveren van het werkstuk zijn gebasseerd op de machinetijd. De verschillende bewerkingen hebben op verschillende manieren invloed op de machinetijd

(door)snijden: De dikte van het materiaal (dikkere materialen worden langerzamer gesneden) en de hoeveelheid snijlijnen bepaald de machinetijd.

Lijngraveren: De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid graveerlijnen, de dikte van het materiaal speelt hierin geen rol.

Vlakgraveren: Deze bewerking is afhankelijk van het totale oppervlak wat gegraveerd moet worden en heeft een complexe manier van berekenen, lees hier meer over. 

2. Materiaalkeuze en de dikte.

Materialen zijn er in vele soorten en maten. Zowel de materiaalprijs als de snijsnelheid hangt samen met de dikte (en dichtheid) van het materiaal. Bij de meeste materialen geldt hoe dikker deze is hoe duurder het materiaal is. 

3. Extra opties (beschermfolie, snelle levertijd, staffekorting etc.).

De extra opties zijn optioneel en niet van toepassing voor elke bestelling. Bescherm- en dubbelzijdigeplakfolie brengen extra kosten met zich mee, maar  kunnen veel werk achteraf besparen. De kosten voor folies zijn afhankelijk van de gekozen optie en het aatal platen. Lees hier meer over de extra opties.

We bieden staffelkortingen bij meerdere platen met dezeflde tekening, deze korting wordt automatisch berekend in ons online portal. Indien je veel (20+) van een bepaald onderdeel of bepaalde onderdelen nodig hebt kan je een offerte aanvragen, wij bieden je een vrijblijvend voorstel met een op maat gemaakte prijs. 

In sommige gevallen is het voordeliger om een bepaald onderdeel vaker te bestellen voor de staffelkorting, maar het kan ook zijn dat het voordeliger is om alle onderdelen op een plaat te zetten om materiaalkosten te besparen. 

Prijzen van overige diensten.

 Ontwerp-/tekenwerk €60/uur (minimum van €30)
Tekening optimaliseren €60/uur (minimum van €30)
Aangeleverde product graveren Vanaf €0,50 per product + €25 opstartkosten
Lasersnijden op aangeleverd materiaal (tot 130x90cm) €15 opstartkosten per materiaal + reguliere snijkosten
Lasersnijden op aangeleverd materiaal (tot 250x130cm) €25 opstartkosten per materiaal + reguliere snijkosten

Alle prijzen zijn excl. BTW