Kunststof graveren

Als je behoefte hebt aan een hoogwaardige kwaliteit product, met een professionele uitstraling én een lange levensduur, dan biedt kunststof graveren de oplossing. Het Laser Lokaal is gespecialiseerd in gedetailleerde laser gravures op een uiteenlopend assortiment aan materialen.

Graveren in kunststof biedt unieke mogelijkheden waar je op deze pagina meer over kunt lezen. Dankzij onze handige upload tool kun je het ontwerp naar wens voorbereiden en onze software zorgt voor de rest. En als je behoefte hebt aan ondersteuning bij graveren in plastic, dan helpen we je uiteraard om alles perfect in orde te maken voor jouw project. Als je specifieke vragen hebt, stel ze dan gerust aan onze medewerkers.

Kunststof graveren

Bij lasergraveren wordt vaak als eerste gedacht aan hout. Een hete laser brandt een tekening in een houten plaat, dit is een moderne methode die gebaseerd is op eeuwenoude vormen van houtbewerking. Kunststof graveren ligt minder voor de hand, aangezien plastic bij verhitting de neiging heeft om te vervormen. Toch is het mogelijk om zelfs kleine details te graveren in plastic met prachtig resultaat. De uitstraling van het product is heel anders in vergelijking met houtgravures, waarmee je onderscheid kunt maken en allerlei maatwerk producten kunt laten graveren.

Alle graveringen worden op onze eigen geadvanceerde machines geproduceerd. Dit betekent dat we naast grotere aantallen ook enkelstuks kunnen produceren. Dat is vaak een beperking bij kunststof producten. Wil je een specifiek ontwerp zoals een logo juist in een groter volume laten maken? Ook dat is mogelijk. Zo kun je signage door de gehele organisatie terug laten komen met een minimum aan inspanning. Bepaal het formaat in het ontwerp, kies het gewenste materiaal en plaats je bestelling.

Graveerwerk kunststof

Hoe werkt graveren in kunststof? Als eerste wordt er een digitaal ontwerp gemaakt. Dit kun je zelf doen, wellicht heb je een designer die de bestanden voor je aanlevert. Kijk even goed naar de aanleverspecificaties zodat je er zeker van bent dat het bestand geschikt is voor onze apparatuur. Als je er niet zeker van bent, of je hebt hierbij hulp nodig, laat het gerust even weten. Bij kunststof graveren wordt een laserstraal met een speciale machine over het materiaal geleidt. Dit gaat op basis van de tekening, zo wordt het gewenste design in het materiaal ‘gebrand’. In tegenstelling tot gravures op hout zal bij graveren in kunststof het materiaal verdampen of verkleuren waardoor er een reliëf ontstaat. Er vindt echter geen verkleuring plaats op de rest van het object waarmee het resultaat er heel strak uitziet.

Tip: Heeft de organisatie een huisstijl met een specifieke kleurstelling? Met graveren in plastic kun je een gebouw of evenement helemaal in de stijl van de organisatie aankleden. Van opvallende borden aan de buitenzijde van het pand tot aan subtiele elementen in de ruimte. Houd er rekening mee dat kleuren op een beeldscherm of printwerk met andere kleurcodering werken dan bij kunststof platen. Mocht je hier vragen over hebben neem dan vooraf even contact op met ons team.

Plastic graveren

Voor welke toepassingen is plastic graveren geschikt? Dit kan heel divers zijn, van kleine ornamenten tot grote plaquettes aan de wand. En in allerlei kleuren en afmetingen. Hier zijn enkele voorbeelden om je inspiratie te geven.

  • Graveren kunststof informatieborden: Van een bordje met het woord “ingang” tot aan custom figuren om het toilet te vinden; Het Laser Lokaal kan allerlei soorten signage verzorgen.
  • Graveren plastic ornamenten: De laser werkt altijd op een plat vlak, maar kan hier wel gaatjes in branden of een reliëf maken. Dit geeft een bijzondere uitstraling aan bijvoorbeeld een onderzetter of zelfs een duurzame menukaart.
  • Graveren kunststof belettering: Bij graveren in plastic wordt gebruikgemaakt van een afbeelding die opgebouwd is uit lijnen. Dit betekent dat vrijwel ieder lettertype (na conversie tot lijnen) kan worden gebruikt. Het is daarmee zelfs mogelijk om zelf ontworpen letters of een handtekening te graveren in plastic.
  • Graveren plastic markeringen: Met name in omgevingen waar hygiëne van belang is, zowel voor personeel als voor bezoekers, biedt kunststof graveren uitkomst. Deze producten zijn eenvoudig te reinigen met standaard schoonmaakmiddelen, wat ze heel gebruiksvriendelijk maakt.

Graveren in plastic biedt nieuwe mogelijkheden om jouw boodschap te visualiseren. Onze producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben een lange levensduur. Dit maakt kunststof graveren ook een duurzame oplossing. Niet alleen is plastic later te recyclen, omdat het materiaal slijtvast en kleurvast is, heeft het een zeer lange levensduur.